08.04.2019 | TIPY

Aquafix Click – Rigid Composite Board (RCB). Vinyl na kompozitní desce s akustikou.

Aquafix se svou patentovanou skladbou a tepelnou extruzí je technologickým skokem, který navždy změnil výrobu vícevrstvých vinylových podlah. Základem této technologie je vysoce hustá kompozitní deska (RCB -Rigid Composite Board) bez zabudovaného pnutí, díky vysokoteplotnímu tavnému procesu výroby. Nosná deska RCB je vyráběna bez použití změkčovadel, poskytuje vynikající tuhost a rozměrovou stabilitu ve srovnání s ostatními vinylovými podlahami, především s konstrukcemi EPC/ WPC a SPC.

Prostřednictvím vysokoteplotního tavného procesu dochází ke spojení vrstev stavením materiálu bez použití lepidla. Pevnost spojení nosné desky s nášlapnou vrstvou je tedy několikrát vyšší a trvanlivější než spojení za pomoci lepidel. Díky tomu nikdy nenastane delaminace (rozvrstvení), korýtkování nebo vlnění oproti SPC nebo EPC. Výsledkem je podlaha patřící k nejstabilnějším produktům svého druhu na trhu.

Tato průkopnická technologie dodává podlaze vynikající tuhost a odolnost, a ta i přesto zůstává teplá a příjemná na dotek. Zároveň je komfortní při chůzi pro lepší pohodlí a ochranu našeho zdraví. To vše bez snížení trvanlivosti a výkonu podlahy. Díky těmto parametrům má jednu z nejvyšších pevností zámků na trhu.

Aquafix má vysoce kvalitní, dynamicky a vodě odolnou akustickou podložku na bázi XPS, kde není možný žádný růst plísní a hub na rozdíl od konkurenčních podložek. Díky této akustické podložce získáte až o 250 % lepší akustický útlum oproti konkurenčním výrobkům a vysoce komfortní pocit při chůzi a bezpečnost pro naše nejmenší a domácí mazlíčky. Spojení podložky přímo s podlahou přináší hned několik výhod: montáž v jednom pracovním kroku, výborný útlum hluku (18 dB) a to při zachování vynikajících hodnot tepelného odporu pro podlahové vytápění. Přímé spojení podložky s podlahou snižuje riziko vlnění podlahy vlivem tepla a má lepší prostup tepla než vinyl a samostatná podložka.

Vinylová plovoucí podlaha Aquafix je vhodná pro odpovídající komerční a všechny bytové prostory včetně kuchyně, koupelny a WC. To vše při zachování jedné výšky podlahy v celém prostoru. Tloušťka 5,5 mm je vhodná i pro rekonstrukce stávajících podlah.



PRO VAŠE ZDRAVÍ A BEZPEČNOST JSME UDĚLALI MAXIMUM

Vinylové plovoucí podlahy Aquafix jsou držitelem emisního (ekologického) certifikátu GREEN GUARD GOLD, který získávají výrobky s extrémně nízkými emisemi. Ty jsou nižší, než mají přírodní podlahoviny, jako jsou dřevěné podlahy, parkety, linoleum nebo tzv. eko-logické podlahy. Aquafix neobsahuje formaldehyd, těžké kovy ani ftaláty. Oproti tzv. „ekologickým podlahám“ s certifikátem Blaue Engel (Modrý anděl) je certifikát GREEN GUARD GOLD výrazně přísnější, ale především je vinylová podlaha přezkušovaná opakovaně během platnosti certifikátu. Aquafix je tedy šetrný k přírodě a 100% recyklovatelný. Povrch podlahy působí velmi realisticky a zároveň je protiskluzný pro maximální bezpečnost.

SNADNÁ A RYCHLÁ MONTÁŽ – 2 IN 1

Volba švýcarského výrobce vytvořit plovoucí vinylovou podlahu na kompozitní desce s akustickou podložkou byla před lety správná. Díky tomu má podlaha až 5x pevnější zámek, stabilitu a odolnost oproti celovinylovým a tzv. ekologickým podlahám bez obsahu PVC. Montáž je o 30 – 50 % rychlejší. Snadná údržba je pro vinylové podlahy samozřejmostí.

KONTAKT

Více informací najdete na: https://www.dobrepodlahy.cz/vinylova-plovouci-podlaha/vinylova-podlaha-click-s-podlozkou/kompozitni-podlaha-s-podlozkou/aquafix-click/ nebo v showroomu v Brně, kde se o vás postarají zkušení prodejci a obchodní zástupci.

Pro velkoobchodní registrace a objednávky nás kontaktujte na: