30.03.2021 | TIPY

První věc, které při nákupu interiérových materiálů věnujeme pozornost, je jejich vzhled. Vzhled podlahy závisí na designu a povrchové úpravě. SPC podlahy jsou často spojeny s nezajímavým „plastovým“ povrchem. A není divu, když většina těchto podlah má vrchní vrstvu z čistého PVC. V případě SPC ROCKO se ale potkáváme s úplně jinou povrchovou úpravou – panely jsou pokryty vrstvou polymerů, které chrání dekorativní vrstvu.

SPC panely jsou v České republice stále relativně neznámé. Podlahy ROCKO patří do skupiny podlahových krytin SPC (Stone Powder Composite) – jedná se o nejnovější typ podlah. Jádro panelů ROCKO se skládá z více než ze 70 % prášku z přírodního mramoru, což významně ovlivňuje tvarovou stabilitu podlahy bez ohledu na okolní teplotu. Důležité je, že tyto panely se skládají z jedné vrstvy, která je rozhodně odlišuje od ostatních panelů tohoto typu.

Nejnovější trendy, tj. přírodní dřevo nebo kámen, nediskvalifikují SPC panely, protože inovativní výrobní technologie založená na vysoce pokročilé technologii skenování přírodních materiálů a digitálního tisku obrazu poskytuje téměř hyperrealistické možnosti reprodukce vzorů a struktur.

Kolekce SPC ROCKO je reakcí na nejnovější trendy v designu interiérů. Nabízí mnoho velmi módních dekorů v přírodních odstínech dřeva, jako jsou dub, buk, ořech nebo exotické dřeviny v různých odstínech a v barvách kamene. Samozřejmostí je, že ke všem dekorům existují příslušné lišty, které jsou stále skladem.

Značka ROCKO je řada podlah SPC, které zaujmou svým krásným designem a výjimečnými výkonnostními parametry. Vyrobené v technologii digitálního tisku odrážejí do nejmenších detailů vzhled přírodního dřeva a kamene. Stejně jako u přírodních podlah je design každého dekoru pestrý a umožňuje pokládat až 14 m² bez opakování jednotlivých panelů. SPC panely ROCKO se vyznačují výjimečnou rozměrovou stabilitou, která umožňuje jejich umístění ve vysoce slunečných a intenzivně využívaných místnostech, jako jsou zimní zahrady nebo prostor v blízkosti francouzských oken. Navíc mají mnoho výhod, které jsou při každodenním používání velmi důležité. Například jsou plně voděodolné, jsou proto ideální pro místnosti s vysokou vlhkosti, například kuchyně nebo koupelny. Díky tomu mohou úspěšně nahradit keramické dlaždice bez obav, že rozlitá voda způsobí deformaci. SPC panely ROCKO splňují zatěžovací třídu 34.

Pokládka panelů SPC ROCKO je velmi snadná. Na zadní straně balení je vždy uveden jednoduchý obrázkový návod. Zámek 1click 2 go pure umožňuje snadnou montáž bez nutnosti použití profesionálního nářadí a základního nátěru. Panely lze instalovat na starou podlahu, včetně dlaždic, pokud je plocha rovná. U větších ploch není nutná dilatace, což je důležité u komerčních projektů.

www.riva.cz