19.06.2023 | TIPY

Hledáte podlahu, která splňuje ty nejpřísnější požadavky na ekologii, odolnost vůči vodě i nárazům, a ještě k tomu vašim chodidlům zajistí ten nejvyšší komfort? Pak pro vás máme zajímavý tip – SPC podlahy s integrovanou korkovou podložkou. Pojďte společně s námi objevit jejich vlastnosti. 

Dřevo je luxusní a stabilní, PVC voděodolné a vinyl měkký a pohodlný. Každý z těchto materiálů má své jasné výhody, ale i nevýhody. Vývojáři proto dali hlavy dohromady a položili si otázku: „Nebylo by možné tyto přednosti spojit do jednoho materiálu?“

Výsledkem je kompozitní podlaha SPC Merit s integrovanou korkovou podložkou – podlaha stvořená pro každodenní komfort v domácnosti i ve službách.

Základem podlah z kolekce Merit je vrstvení. Proč? Protože jedině dostatečný počet správně složených vrstev vám může zaručit opravdové pohodlí, perfektní izolační vlastnosti, požadovanou odolnost do různých druhů místností a takovou stabilitu, aby splnila veškerá očekávání. 

Vše začíná u speciální ochranné vrstvy, která chrání dekorační vrstvu. Následuje SPC vrstva s bezpečným zámkem Tightlock, která zaručuje vysokou stabilitu spojení lamel. No a čím ještě vylepšíte izolační a akustické vlastnosti, zpříjemníte došlap a zjednodušíte celou instalaci? Odpovědí je integrovaná korková podložka! Jako bonus vás může těšit i ekologická stopa podlahy – většinu z ní totiž tvoří obnovitelné a recyklovatelné materiály.

Tento typ podlah je díky své skladbě naprostým univerzálem jak do moderních novostaveb s podlahovým vytápěním (vodním I elektrickým), tak pro rekonstrukce, kdy jej můžete bez problémů položit i na drtivou většinu stávajících pevných povrchů.

Samotné jádro SPC tvoří směs polymeru a vápence. Co to znamená? Že tyto podlahy jsou tak stabilní a pevné, že něco vydrží, a proto se nezaleknou ani domácností s dětmi nebo domácími mazlíčky. Bez obav je můžete využít ve většině místností, včetně kuchyní a koupelen, kde dochází k častějšímu kontaktu s vodou.  

Celý článek najdete v časopise DOMO (3/2023), který si můžete předplatit ZDE nebo si napište o ukázkový výtisk ZDARMA na j.patzakova@atemi.cz.

www.supellex.cz