21.10.2024 | Realizace


Navštivte s námi rodinný dům v Kroměříži, kde majitelé zvolili pro realizaci podlah efektní 2K polyuretanovou stěrku PUREXIN F6000 pro vyvoření imitace velkoformátové mramorové dlažby. Při rekonstrukci obývacího pokoje s kuchyní došlo k výrazné modernizaci celého prostoru včetně podlahových krytin o celkové ploše 35 m2.

Polyuretanová stěrka v obytných prostorech

Na rozdíl od tradičních podlahových materiálů, jako je keramická dlažba nebo kámen, polyuretanová stěrka není tvrdá a studená na dotek. Podobně jako linoleum poskytuje příjemný pocit při chůzi díky své měkkosti a pružnosti, což zvyšuje komfort a pohodlí v prostoru. Na rozdíl od klasického lina ale vyniká svou odolností proti poškrábání, stálostí barvy a absencí jakýchkoli spojů, které by mohly kazit celkový vzhled interiéru. Navíc jsou ideální volbou pro rodiny s dětmi a domácími mazlíčky, snadno se udržují a vypadají perfektně i po letech. Bezešvá povaha polyuretanové stěrky navíc minimalizuje možnosti usazování prachu a nečistot ve spárách, což zvyšuje hygienu a čistotu v domácnosti.

Polyuretanové stěrky nabízejí širokou škálu designových možností, včetně imitací přírodních materiálů, jako je právě mramor. Můžete si vybrat z nepřeberného množství barev i kombinací a zvolit přesně takovou podlahu, která podtrhne celkový vzhled vašeho interiéru. Kromě míchání barev jsou k dispozici například barevné chipsy, jak tomu bylo při realizaci v Mikulčickém Archeoparku. V tomto případě majitelé zvolili dva odstíny stěrky PUREXIN v bílé a šedé barvě, které spolu vytvořily atraktivní mramorový vzor. Na rozdíl od skutečného mramoru je ale podlaha pocitově teplá, má příjemný došlap a snadno se čistí.

  • Penetrace: EPOXIN F1000 DRY (technická dokumentace zde)
  • Polyuretanová stěrka: PUREXIN F6000 (barvy RAL 9016 a RAL 7022, technická dokumentace zde)
  • Lak: PUREXIN F8000 (produkt pouze na dotaz)
  • Lokalita: rodinný dům v Kroměříži
  • Rozsah realizace: 35 m2

Více se dočtete na www.denbraven.cz 

Předchozí článek   1 / 151   Následující článek