06.03.2019 | Realizace

Umělecké prostředí vyžaduje kreativitu již od podlahy.

Představte si, že za Vámi přijde zákazník, který připravuje projekt moderního fotoateliéru. Má jasnou představu o tom, jak budou nové prostory vypadat. Požaduje neotřelý design, minimalismus, luxusní vzhled, dlouhodobou odolnost, snadnou údržbu. Navíc chce přesně definované barvy. Jakou podlahu byste mu doporučili?

Projekt, který Vám chceme představit, nese název Hala 11.

Mladá investorka se rozhodla přestavět část staré průmyslové budovy v pražské Hostivaři na moderní fotoateliér o celkové ploše asi 900 m2. Majitelka byla velmi náročná, s jasnou vizí. Přišla za námi s požadavkem na podlahu, ve které se vzájemně prolíná několik barevných odstínů a jejíž povrch bude mít vysoký lesk. Po důkladném posouzení stavu rekonstruovaných hal a zjištění konkrétních požadavků investorky jsme zvolili interiérovou samonivelační stěrku Sikafloor® na bázi epoxidové pryskyřice.

Epoxidová stěrka s barevným pojivem nabízí různé možnosti zpracování a barevnosti. Každá podlaha se tak stává ojedinělým uměleckým dílem, které dokonale ladí se stěnami a vybavením interiéru. Barvy je možné kombinovat a vytvářet tak specifické vzory a umělecké efekty. Po vytvrzení vytvoří hladký jednolitý povrch s lesklým nebo hedvábným vzhledem. Investorka si dle vzorníku RAL vybrala 11 barevných odstínů, jejichž různé kombinace byly použity při aplikaci stěrky ve dvou ateliérech, maskérně a recepci.

V přípravné fázi bylo nutné zbrousit stávající betonovou mazaninu. Následně byly válečkem naneseny 2 vrstvy penetrace Sikafloor -161. Finální stěrku jsme aplikovali v průměrné tloušťce 2 mm. Nejdříve jsme rozlili převažující odstín, do kterého jsme postupně zapouštěli další barvy, přesně dle pokynů majitelky. Pro úspěšný výsledek bylo velmi důležité, aby majitelka byla přítomna po celou dobu aplikace. Podívejte se, jak úžasné interiéry pod jejím vedením vznikly.

Největší podlahovou plochou (260 m2) se pyšní studio LOFT. Zde byla na podlaze vytvořena abstraktní variace z nejtmavších odstínů barev, která se opakuje i na jedné z fotografických stěn. Podlaha však dokonale ladí i s ostatními tematickými stěnami pro různé příležitosti focení.

Ve studiu WHITE je 170 m2 podlahové plochy. Prostor září sněhobílou čistotou, které dodává lesklá podlaha z kombinace nejsvětlejších odstínů epoxidové stěrky neobyčejný šmrnc. Veškeré vybavení je v bílé barvě, nábytek se odráží v lesku podlahy. Luxusní a přitom úplně jednoduché.

Už Vás napadají další projekty, pro které by tato efektní podlaha byla vhodná? Dekorativní interiérové podlahy Sikafloor® se hodi i do dalších uměleckých prostor, jako jsou galerie a koncertní sály, nebo do obchodů,
hal a recepcí. 

FAKTA


Odborné poradenství: Sika CZ, s.r.o.
Projekt: Fotostudio HALA 11
Realizační firma: BAUART s.r.o.

Chcete se o dekorativních podlahách Sika dozvědět více? Přihlaste se na naše jarní odborné semináře Sika – termíny a další informace najdete na www.sika.cz.


www.sika.cz