05.08.2019 | Realizace

Business zóna Poštovní je vsazena do lokality širšího centra Žiliny, při městské části Vlčince a je obklopená zelení. Její plocha je 11 000 metrů čtverečních kancelářských ploch.

Kromě kanceláří, v nichž může pracovat více než 1 000 zaměstnanců, nabízí Poštovní i 2 350 metrů pro obchody a služby, které budou sloužit jako prostor pro nákupy, stravování nebo posezení u kávy. Parkování je zajištěno pozemním parkovištěm s 265 parkovacími místy a 80 místy pro kola.

Projekt a stavba budovy vycházejí z konceptu moderní a udržitelné stavby, šetrné k životnímu prostředí, materiálovým a energetickým zdrojům a zároveň vytvářející zdravé a příjemné vnitřní prostředí. Cílem projektu bylo postavit první administrativní budovu kategorie A v Žilině. Tato budova bude zároveň jako první v regionu dokončena v souladu s certifikátem LEED GOLD V4

Tato budova již v dubnu získala prestižní ocenění Nakladatelství Eurostav VISIO 2020 - za nejvýraznější čin v oblasti udržitelnosti v architektuře a ve výstavbě za rok 2018/2019.

Na realizaci podlah se podílela firma Koratex.

Koratex a. s. je od roku 1991 renomovaným dodavatelem podlahových krytin, interiérových dveří a sportovních povrchů. V produktovém portfoliu společnosti Koratex jsou zastoupeny koberce (kusové koberce, celoplošné koberce a kobercové čtverce), dřevěné parkety, laminátové a vinylové podlahy, linoleum, homogenní a heterogenní PVC, interiérové ​​dveře a sportovní povrchy. Koratex je dlouholetým partnerem stavebních firem, developerských společností a projekčně – architektonických kanceláří. Zaměřuje se na realizaci projektů v oblasti administrativních budov, polyfunkčních objektů, bytové výstavby, hotelů a sportovních zařízení.

Vedle objektových zakázek se maloobchodní prodej realizuje v síti prodejen Koratex. Koratex spolupracuje s významnými evropskými výrobci a značkami a pro pokládku podlahových krytin používá podlahové systémy zn. Ceresit.

FAKTA:

Objekt: Business zóna Poštovní, Žilina

Plocha pokládky: 8 000 m2

Materiály:

  • Koberce: Desso esence, ITC master
  • Vinyl: Objectfloor Domestic
  • Henkel materiály: Ceresit T 425, K 188, AS1 Rapid, R 766

www.podlahy.ceresit.cz