06.10.2023 | Zprávy

Letošní DOMOTEX Turecko, největší setkání globálního průmyslu koberců a podlahových krytin v Turecku a na Blízkém východě, si vysloužil velkou pozornost.

Výstava, na které vystavovalo téměř 100 vystavovatelů na ploše 15 tisíc čtverečních metrů, přilákala návštěvníky ze 72 zemí včetně Spojených států, Belgie, Austrálie, Německa, Turecka, Saúdské Arábie, Jordánu, Indie, Uzbekistánu a Tádžikistánu. Veletrh, který vyvolal velký zájem výrobců, velkoobchodů, prodejen nábytku i maloobchodníků, také otevřel cestu vystavovatelům na nové trhy.

Globální průmysl koberců a podlahových krytin si klade za cíl dosáhnout objemu obchodu 65 miliard dolarů udržením stability růstu v následujících 7 letech. DOMOTEX Turecko, největší setkání tohoto rychle rostoucího odvětví v Turecku a na Blízkém východě, zaznamenalo vysoký zájmem návštěvníků. Vystavovatelé předvedli širokou škálu produktů, včetně strojově vyráběných koberců a koberečků, ručně vyráběných koberců a koberečků, textilních podlahových krytin (od stěny ke stěně), flexibilních podlahových krytin, laminátu, luxusních vinylových dlaždic, vláken, příze a tkaných látek. Kromě toho byly na veletrhu prezentovány také čistící a aplikační technologie, umělá tráva a sportovní podlahy, stroje a technologie další pro podlahy.

Inovativní řešení byla představena kupujícím po celém světě

Letošní DOMOTEX Turecko se konalo v Antalyi, turistickém hlavním městě Turecka, neboť Gaziantep OFM byl určen jako logistická základna pro pomoc po zemětřesení. Přibližně 100 klíčových hráčů v oboru předvedlo své nejnovější produkty na ploše 15 000 metrů čtverečních a kupující měli příležitost objevit nejnovější nabídku. Návštěvníkům byly představeny nanokoberce s obsahem přírodních minerálů a světlem se samočisticí povrch, antibakteriální odolné podlahové krytiny a lamináty, antibakteriální a akustické luxusní vinylové dlaždice. Kromě toho také mnoho produktů, jako jsou protiskluzové a nežmolkující koberce, nová generace voděodolných dlaždic vyrobených kompozitní technologií, kompozitní podlahy skládající se z vrstev, které chrání proti poškrábání a poškození sluncem.

Udržitelnost byla na prvním místě

Návštěvníci veletrhu projevili silný zájem o ekologicky šetrné postupy. S hlavním tématem „Udržitelnost a recyklace“ nabídl DOMOTEX Turecko výrobcům platformu, aby představli své udržitelné produkty, což je důležité vzhledem k dopadu klimatické krize. Na DOMOTEXu Turecko byly vystaveny ekologicky šetrné koberce a koberce vyrobené z udržitelných materiálů, jako jsou bambusová vlákna, bavlna, vlna a juta, flexibilní podlahové krytiny vyrobené z recyklovaných materiálů a antibakteriální a nová generace voděodolných luxusních vinylových dlaždic.

DOMOTEX Turecko, které mělo hlavní téma „Udržitelnost a recyklace“, přivítalo nákupčí ze 72 zemí. Globální průmysl koberců a podlahových krytin si klade za cíl dosáhnout objemu obchodu 65 miliard dolarů udržením stability růstu v následujících 7 letech.

Celý článek najdete v časopise DOMO 5/2023, který si můžete ONLINE prohlédnout ZDE nebo si napište o ukázkový výtisk ZDARMA na info@atemi.cz.