07.11.2023 | Zprávy

DOMOTEX jako přední světový veletrh podlahových krytin a koberců opět přiláká celou branži na hannoverské výstaviště, a to ve dnech 11. až 14. ledna 2024.

Více než 500 přihlášek ze segmentu ručně a strojově vyráběných koberců činí z veletrhu DOMOTEX 2024 ideální scénu pro prvotřídní kobercové inovace.

Vstupenku ZDARMA pro čtenáře DOMO si můžete pořídit ZDE.

Po úspěšném návratu na začátku roku se již objevují slibné ohlasy na 34. ročník předního světového veletrhu koberců a podlahových krytin. Kromě velkého počtu vystavovatelů, kteří se účastnili již předchozí akce, se přihlásila i řada firem, které v roce 2023 nebyly zastoupeny. 

Svou účast potvrdili známí a dlouholetí špičkoví vystavovatelé v oblasti ručně vyráběných koberců, jako jsou Tisca Austria, ABC Italia, Javi Home, Jaipur Rugs, Bhadohi Carpets, Rezas, Agacan, BO tepp, Paulig und Ipek - A. Ipektchi. V segmentu strojově vyráběných koberců se zúčastní vystavovatelé jako Oriental Weavers, Merinos, Robusta, Otto Golze, Lalee, Solomon a Brink & Campman.

Pro Yasmine Khamis, prezidentku Oriental Group, je účast na nadcházejícím veletrhu DOMOTEX samozřejmostí: „Těšíme se, že se veletrhu DOMOTEX zúčastníme i v roce 2024 a budeme zde přítomni s naším stánkem známé velikosti, na kterém představíme naše výrobky a inovace. DOMOTEX je pro nás nejdůležitějším veletrhem pro navazování obchodních kontaktů a prohlubování stávajících vztahů. Právě veletrh DOMOTEX je významným milníkem v našem obchodním kalendáři, protože nám umožňuje prozkoumat trendy v oboru a představit naše kolekce mezinárodnímu publiku.“

Veletrh DOMOTEX 2024 slibuje rozmanitý doprovodný program, který návštěvníkům umožní ještě hlubší zapojení a komplexnější vhled do dvou světů „Carpets & Rugs“ a „Flooring“.

THE GREEN COLLECTION – Udržitelnost hraje roli i v kobercovém průmyslu

THE GREEN COLLECTION, neboli Zelená kolekce, se vrací podruhé, aby představila nejnovější vývoj v oblasti udržitelnosti, oběhového hospodářství a ochrany životního prostředí v kobercovém a podlahářském průmyslu. Speciální přehlídka nabídne i v roce 2024 zejména výrobcům koberců příležitost upozornit na to, jak mohou ekologické přístupy změnit budoucnost odvětví.

Mood Spaces – Inspirativní interiérový design

Prostorové instalace „Mood Spaces“ umožňují renomovaným mezinárodním designérům představit jimi navržené instalace místností, které odrážejí aktuální trendy a inspirace v oblasti bydlení. Jedná se o neocenitelný zdroj inspirace pro kobercový průmysl, který hledá inovativní designové nápady a trendy.

Carpet Design Awards – dokonalost v designu a řemeslném provedení koberců

Na veletrhu DOMOTEX 2024 se bude konat 19. ročník světově proslulé soutěže „Carpet Design Awards“. Tato prestižní soutěž oceňuje vynikající design koberců a dokonalost jejich řemeslného provedení. Akce nabízí jedinečnou příležitost objevit to nejlepší ze současných ručně vyráběných koberců a oslavit umělecký svět koberců.

Projekt Peacock od Lily Valadan

Dalším magnetem pro návštěvníky z kobercové branže bude projekt Peacock návrhářky Lily Valadan. Pod názvem „Night Time in a Palace“ (Noční čas v paláci) bude v hale 3 zřízena muzejní instalace perských koberců. Lila Valadan vystaví uprostřed muzea rozsáhlý výběr svých perských uměleckých děl.

INSIGHT ITALY – Země v centru pozornosti

Veletrh DOMOTEX 2024 nastaví nový akcent v podobě konceptu zaměřeného na jednotlivé země. V roce 2024 to bude „INSIGHT ITALY“, a v centru pozornosti tedy bude Itálie. Tato jedinečná speciální přehlídka se zaměří na trendy, vzory, barvy a inovace z Itálie a nabídne návštěvníkům vhled do kreativity a dokonalosti italského průmyslu koberců a podlahových krytin.

V případě dotazů k veletrhu DOMOTEX můžete kontaktovat výhradní zastoupení pořadatele v ČR, spol. PROveletrhy, info@proveletrhy.cz 

www.domotex.de