12.08.2024 | TIPY

Narozeninové dárky mohou mít různou podobu.

Nejstarší evropský výrobce dřevěných podlah Kährs připravil pro svého výhradního partnera na českém trhu společnost Kratochvíl parket profi k jejímu 30. výročí dvě exkluzivní kolekce dřevěných podlah Kährs Alpin a Kährs Texture Collection. 

Foto: Vícevrstvá dřevěná podlaha Kährs_Dub Texture Rohoptic

Třívrstvé dřevěné krytiny rustikálních kolekcí Kährs Alpin a Texture Collection zahrnují po třech barevně shodných dubových dekorech v přírodním oleji: Přírodní dub s přirozeně medovým odstínem a kaštanově hnědou strukturou dřeva (Dub Nature), velmi lehce mořený povrch do světle hnědého tónu (Dub Rohoptic ) a tmavší blond odstín doplněný teplými šedými tóny (Dub White).

Povrchy obou kolekcí jsou silně kartáčované s množstvím přirozených prasklin suků, v případě kolekce Kährs Alpin se jedná o kategorii třídění Dynamic, u kolekce Kährs Texture jde dokonce o nejdramatičtější třídění Expressive, tedy s výraznými suky a prasklinami, s nápadnou kresbou i strukturou dřeva a značnými barevnými odchylkami. Charakter surového materiálu a rustikálnost u kolekce  Kährs Texture zdůrazňuje ještě navíc řezaná struktura, kdy se narušuje a odstraňuje měkká vrchní vrstva dřeviny. Klasický vzhled prkna dotváří zkosení hran na všech stranách lamely, tzv. 4V drážka. „Jednolamelové provedení má výraznou strukturu dřeva, působí rustikálnějším dojmem a je mořeno v nejvíce poptávaných odstínech, v přírodním dub, v běleném dubu a dekoru rohoptic, který je ještě světlejší než varianta Nature. Tloušťka krytiny je 15 mm a z pohledu podlahářů  bych vyzdvihl zámek 5S, který považuji za nejlepší zámek od Kährsu. Umožňuje rychlou, efektivní pokládku plovoucím způsobem, a to i větší plochy v jednom kuse bez příčných dilatací, což je komfortní,“ komentuje kolekce Aleš Viktorín, vedoucí regionálního prodeje společnosti Kratochvíl parket profi.

http://podlahyonline.cz 

www.kpp.cz