27.09.2024 | Zprávy

K nastěhování je připraveno 389 bytů.

Největší český rezidenční stavitel Central Group čerstvě dokončil první etapu svého projektu Parková čtvrť v Praze 3 s nejprodávanějšími luxusními byty v celé metropoli. K nastěhování je v prvním městském bloku připraveno celkem 389 nízkoenergetických bytů v luxusním provedení včetně klimatizace. Central Group v rámci výstavby investoval více než 200 milionů korun do kompletní rekonstrukce Basilejského náměstí a další investice do rozvoje okolí ještě chystá.

V projektu Rezidence Parková čtvrť na Novém Žižkově je celkem plánována výstavba zhruba 2.500 bytů, které přinesou bydlení pro 5.000 lidí. Jedná se o největší novou rezidenční čtvrť v České republice, která je realizována na brownfieldu. Její výstavba začala v únoru 2022, nyní zde Central Group dokončil první městský blok se sedmi architektonicky originálními bytovými domy s celkem 389 novými byty o dispozicích od 1+kk až 5+kk.

„Žižkov prochází velkou proměnou a stává se novou „trendy“ čtvrtí podobně jako sousední Karlín. Díky své strategické lokalitě v širším centru metropole, přitom ale s velkým množstvím zeleně v okolí, představuje ideální místo pro život. Je to vidět i na obrovském zájmu o náš projekt. Z první etapy Parkové čtvrti máme již 80 % bytů prodáno, a i proto jsme již zahájili výstavbu druhé etapy,“ říká Ondřej Šťastný, hlavní analytik Central Group.

Součástí již dokončené etapy je i Rezidence Basilejské náměstí, architektonicky unikátní dům s kamenným obkladem a dalšími nadstandardními designovými prvky, který uzavírá první blok projektu a zároveň dotváří podobu Basilejského náměstí v Praze 3. V nejvyšším patře Rezidence Basilejské náměstí se nachází i unikátní penthouse (5+kk) s výhledem na Pražský hrad.

UKÁZKOVÁ PŘEMĚNA BROWNFIELDU NA ZCELA NOVOU MĚSTSKOU ČTVRŤ

Parková čtvrť, která se nachází jen 5 minut pěšky od stanice metra A Želivského, vzniká na místě původního Nákladového nádraží Žižkov a je vzorovým příkladem přeměny zanedbaného brownfieldu na novou moderní městskou čtvrť. Kromě nových bytů zde vznikne nová velká mateřská škola s rozsáhlou zahradou, promenáda se zelení a vodními plochami pro relaxaci a také zcela nový park o velikosti zhruba 1,5 hektaru. V partrech řady bytových domů vzniknou komerční prostory pro drobné obchody, služby, restaurace a kavárny.

Autorem architektonické a urbanistické koncepce lokality je renomovaný architekt Jakub Cigler. Vlastní architekturu jednotlivých staveb navrhlo 9 předních ateliérů, které zde navrhly 21 rozmanitých architektonických konceptů.

LUXUSNÍ A ZDRAVÉ BYDLENÍ S KLIMATIZACÍ A REKUPERACÍ

Bytové domy jsou realizovány jako energeticky velmi úsporné (třída B). Na stavbách jsou použity exkluzivní designové fasádní prvky, skleněná zábradlí a dřevěná nebo hliníková okna s trojsky. V projektu je využita řada ekologických prvků jako jsou parkové úpravy s vodními ochlazovacími prvky, zelené střechy, velkokapacitní retenční nádrže na dešťovou vodu k zalévání zeleně, výtahy se zpětným získáváním energie či příprava pro nabíjení elektromobilů.

Všechny byty v Parkové čtvrti jsou řešeny v luxusním standardu provedení, ve kterém nechybí dřevěné podlahy s podlahovým vytápěním, designové koupelny, předokenní žaluzie, klimatizace a rekuperace pro zajištění komfortního a zdravého bydlení. Zájemci o bydlení v lokalitě mohou po předchozí domluvě navštívit i zcela nový ukázkový byt v Rezidenci Basilejské náměstí, kde uvidí reálné provedení efektivně řešeného bytu 3+kk a zároveň se mohou pokochat i výhledem na celou lokalitu.