30.09.2024 | Zprávy


Architekti a interiéroví designéři nebo investoři z ČR i SR mohou už od září přihlašovat realizace, které vznikly v roce 2024.

Vyhlášení vítězů proběhne opět jako vrcholný bod mezinárodního kongresu o bydlení, designu a architektuře Living Forum. Zásadní změnou je přesun akce do velkého divadelního sálu nazvaného DOX+. Narůstající zájem účastníků sice přerostl možnosti původního auditoria, ale pupeční šňůru s galerijní částí DOXu jsme nepřerušili. V prostorách jejího nádvoří se totiž bude konat afterparty.

Za předchozích devět let vystoupilo na Living Foru téměř 150 přednášejících, z nichž víc, než polovina byla ze zahraničí. O svých realizacích, názorech a plánech hovořilo 35 laureátů ceny Mies van der Rohe a nespočet držitelů dalších významných ocenění. V rámci přednášek se ochutnávalo dřevo, pálil textil, zapalovaly krby na dálku mezi dvěma městy a v době covidu byly pořádány telemosty od Turecka až po Madeiru.

Architekti a interiéroví designéři přednášející živě v DOXu pocházeli nejčastěji z Itálie, Španělska, Portugalska, Velké Británie, Norska, Slovenska, Maďarska a Polska. Living Forum se tak stalo nejrozšířenější oblíbenou platformou v ČR a SR, která spojuje tvůrce interiérů doslova z celé Evropy.

O cenu Interiér roku se za devět let ucházelo 1 640 výjimečných interiérů a téměř osm desítek jich ji v různých kategoriích také získalo. Absolutních vítězů bylo pochopitelně pouze přesně devět. Nepočítáme-li Slovensko, tak ze zahraničních médiích psali o vítězích nejčastěji Italové, Norové, Poláci a Němci.

www.interierroku.cz