23.10.2024 | Zprávy

Odborné znalosti a praktické dovednosti v oblasti výběru, instalace a údržby podlahových krytin jsou klíčové pro jejich správnou funkci. Vzdělávání nových generací podlahářů proto musí začínat už na úrovni středních odborných škol.

Společnost Fatra, a. s., to vnímá jako důležitou součást svého dlouhodobého přístupu, a i v tomto roce pokračuje v podpoře středních odborných škol s oborem podlahářství. Program, který byl zahájen v loňském roce, zahrnuje nejen odborné vzdělávání, ale i poskytování materiálů pro praktickou výuku. Podlahové krytiny ze starších kolekcí, které byly školám darovány, umožňují studentům získat cenné zkušenosti s reálnými produkty a technikami instalace.

„Naším cílem je, aby se studenti seznámili nejen s teorií, ale i s praktickými aspekty práce s podlahovinami. Díky našemu programu mají možnost pracovat s našimi výrobky a připravit se tak lépe na svou budoucí profesní dráhu,“ říká Petr Polášek, technik podlahových krytin ve společnosti Fatra. „Vzdělávání a investice do budoucích odborníků jsou pro nás zásadní, stejně jako možnost studentům nabídnout kvalitní materiály pro jejich výuku.“.

Mezi obdarovanými institucemi jsou letos Střední odborná škola Praha Jarov, Střední škola polytechnická Brno Jílová a Střední odborné učiliště Uherský Brod a Střední škola stavební Jihlava. Studenti těchto škol získali nové podlahové krytiny pro praktická cvičení, čímž se jim otevírá možnost naučit se správné pracovní postupy v reálných podmínkách.

Tímto způsobem Fatra zajišťuje, že budoucí podlaháři budou nejen odborně připraveni, ale také vybaveni praktickými zkušenostmi, které jsou na trhu práce nepostradatelné.

www.fatrafloor.cz 

Předchozí článek   1 / 784   Následující článek